25 JunBerømte modeller

Modellnettstedet Models.com publiserer jevnlig sin topp 50-liste over verdens toppmodeller. Ikke alle er superkjendiser, men de dukker oftere og oftere opp i kommersielle reklamer og filmer, så dette er en flott guide på hvem som er hot i motebransjen akkurat nå.

Helt klart på flere av topplistene på Models.com og som man finner nevnt som en av verdens beste modell akkurat nå er Raquel Zimmermann. Hun jobber for blant annet Fendi, Gucci og Roberto Cavalli. Hun har rukket å bli 32 år, og den brasilianske modellen ble oppdaget allerede da hun var 14 år. I 2000 var hun på forsiden for Vogue Italia, og derfra startet også hennes internasjonale modellkarriere. I tillegg til Zimmermann finner vi også Guccis ansikt utad, nemlig russiske Natasha Poly, som for øvrig også er gift med den nederlandske finansmannen Peter Bakker. De må dele favorittplasseringen med supermodellen Sasha Pivovarova. Vi finner også det kjente navnet Lara Stone fra Nederland på listen over de flotteste kvinnene i verden.

Super demonstrasjon

Moteuka i Paris er et must for alle moteinteresserte. I fjor ble det en aldri så liten furore, da supermodellene gikk sammen til en egen modelldemonstrasjon, da Chanel hadde sin motevisning. Chanels visning er selve kronen på uka, og demonstrasjonen fikk derfor ekstra stor oppmerksomhet. Det var selvfølgelig ikke en ekte demonstrasjon, det var Karl Lagerfelds idé om at årets tema skulle være en feministisk demonstrasjon. Lagerfeld er sjefsdesigner hos Chanel. I spissen for hele demonstrasjonen gikk en av verdens best betalte og rikeste modeller, Gisele Bundchen, og hvor troverdig demonstrasjonen var på catwalken var det få som turte å kommentere. Det som er sikkert er at flere modeller velger å tjene penger på andre ting enn sitt modellyrke etter en stund i rampelyset, og velger da å takke ja til andre oppdrag og spennende sponsoravtaler som utfordrer dem utenfor catwalken. Mange har også hoppet av modellkarrieren for å satse hardt på en annen type arena.

Matsukawa valgte sin samarbeidspartner etter tenking

En av modellene som har turt å gå sine egne veier er japanske Yuiko Matsukawa, som nylig signerte for PokerStars. Hun var også nylig med i den store pokerturneringen Macau Poker, hvor hun møtte flere av verdens beste spillere. Hun uttalte etter turneringen at hun var litt nervøs til å begynne med, men at hun ble mer avslappet etter hvert og kunne derfor nyte spillet. Målet med signeringen av supermodellen er å hjelpe poker som sport i Japan, og gjøre det blir mer og mer populært hvert eneste år. Hun vil selvfølgelig fortsette som supermodell, men det er viktig å ha andre interesser og holde på med noe som virker som en avkobling i forhold til en stressende hverdag.

Modeller som våger å gripe sjansen

Flere av dagens mest kjente kvinnelige sangere og skuespillere startet som modeller, og noen av de som har våget å ta steget ut av modellkarrieren og satse på nye arenaer er Rihanna. I dag er hun et friskt innslag på MTV, med en unik og sofistikert stil. Hun er i dag en av verdens største pop-ikoner og artister. For å nevne norske supermodeller som har gått over til popmusikken er Carmen Hillestad, som i dag kombinerer en karriere både som sangerinne og modell. Victoria Winge startet også som modell og skuespiller, men har stor suksess for tiden med sitt fantastiske musikkprosjekt under navnet Evolution and Vik.

Tilbake til Models.com og deres topp 50 over de mest suksessfulle modeller for tiden, så finner vi også svenske Elsa Sylvan, dog langt under de mest berømte. Heldigvis blir dog listen oppdatert jevnlig, og 28-åringen har fortsatt noe tid på seg å klatre oppover på denne berømte listen.