21 JunHvordan bøkene dine kan fortelle noe om deg

2066898-stack-of-open-books

Når man er hjemme hos noen for første gang er det en del forskjellige tegn man kan se etter som sier en del om personen eller personene du besøker. De klassiske tingene er å se etter ryddighet, tidsriktig interiør og hvor velbrukte møblene er. Men har du tenkt over hvordan man kan vite mye om en person dersom du ser gjennom bokhylla til vedkommende?

Hvilke bøker verten har stående kan nemlig fortelle en del om vedkommende, selv om du kjenner henne relativt godt fra før. Du kan kanskje oppdage at hun har noen sider du ikke kjente til, for eksempel dersom bokhylla er preget av noen bestemte temaer innen dokumentar eller skjønnlitteratur lagt til bestemte steder.

Så er også bøker underlagt de forskjellige svingningene innen trendverden. Sjangre, forfattere og temaer kommer og går med tiden. Norge ser ut til å utmerke seg innen krim for tiden, så dersom den du besøker har mange av de nyeste titlene kan man se at dette er en person som følger med i tiden. Som med mote for øvrig, kan man altså si en del om en person ved å se om vedkommende holder seg oppdatert på de litterære motene.