29 MayInnredningstrender 2015

Hvem er du? Hvordan vil du bo? Innrednings-og interiørtrender er stadig skiftende. Etter noen år der oppussing av hus og hjem har vært ensbetydende med å male alle husets vegger hvite og legge hvitpigmentert eikeparkett på gulvet, kan du nå gå lenger – faktisk så langt du bare vil. Valget er ditt. I 2015 kan du boltre deg i farger, enten det er blått i ulike nyanser i samme rom, duse pudderrøde og rosa farger, grønt eller oransje. Sleng et par nye puter og pledd i godstolen, kjøp en ny sofa, eller mal veggen – bare motet setter grenser. Ikke engang svart er uaktuelt, bare du bruker det riktig. Silkematt er stikkordet, gjerne med et kontrastfylt interiør. Sett en hvit lampe mot den svarte veggen, et stilleben med grønne planter mot den røde, skap harmoniske blikkfang og nyt en koselig atmosfære.

Interiøret skal være i naturlige materialer – stein, tre, skinn, keramikk og ull. Det skal være en link til naturen rundt oss – og det skal gjerne hjemmelaget. Gjør-det-selv-prosjekter er i vinden som aldri før, for et unikt resultat vi har skapt med våre egne hender. Jo mer uperfekt, jo bedre.

Har du ingen interesse av å produsere selv, kan du trøste deg med at forhandlere bugner over av interiør med grafiske mønstre og store plakater og bilder med et retro preg du kan fylle hjemmet ditt med. Let også i skap og på loftet. Vintage er like aktuelt, enten det er en bilderamme etter en gammel tante, eller det gamle teakbordet etter bestemor. Valget er ditt!