17 DecKosmetiske inngrep

Kosmetiske inngrep har de siste årene blitt mer og mer vanlig hos yngre og eldre nordmenn. De varierte inngrepene brukes for å dekke til solskader, løfte på brystene, fjerne rynker, endre hårfestet, fjerne fett og mye annet. Moderne medisin setter få grenser for hva du kan gjøre under kniven. Videre kan du lese mer om hvilke kosmetiske inngrep mannen og damen på gata i Norge velger å gjennomføre.

Mindre inngrep

Mindre inngrep som Botox og restylane har blitt tilgengelig ved en rekke klinikker rundt om i landet. Sprøytene som settes inn under huden er en del av en rekke mindre inngrep som kan gjennomføres av en sykepleier.

Botox blir forresten ikke kun brukt for kosmetiske årsaker. Dette giftstoffet kan også bli brukt for å stoppe migrener eller redusere produksjon av svette. Det lammende stoffet kan også hjelpe med å lindre smerter fra enkelte nerveskader i ansiktet.

Større inngrep

Brystforstørrelse, og brystreduksjon, er den mest vanlige former for større kosmetiske inngrep i Norge. Sammen med fettsuging er dette hva kvinner i Norge vanligvis etterspør når de besøker en plastisk kirurg.

Det er normalt kvinner som blir sett på som de største forbrukerne av kosmetiske inngrep. Det er derimot også en voksende andel av menn som velger å legge seg under kniven. De fleste menn nevner fjerning av vorter og føflekker som årsak, men øyelokk- og nesekirurgi er også en ofte bestilt vare.

Konsekvenser

Når du legger deg under kniven gjør du det alltid med en risiko. Den største risikoen er hvis du reiser til utlandet. for operasjoner. Velger du å besøke profesjonelle i Norge har du gjort et riktig valg, men du er fortsatt ikke garantert en feilfri operasjon. Vei opp fordeler med inngrepet mot potensielle ting som kan skje, og bestem deg deretter om et kosmetisk inngrep er verdt det.