05 JunKvinnelige designere gjør suksess

Norge har de siste årene fått noen veldig kreative og talentfulle designere som hele verden har tatt imot med åpne armer. En av dem er Fam Irvoll som har designet det aller siste av klær til både Beyonce, Nicki Minaj og Lady Gaga for å nevne noen. Listen har blitt lang, og Fam er blant flere utrolig talentfulle norske designere.

Tina Haagensen er noe eldre enn Fam Irvoll, men har derfor også fått æren av å jobbe for Kjell A. Nordstrøm og gitt ut sitt eget merke Tina H. Kolleksjonen har fått stor oppmerksomhet her hjemme. Wenche Lyche fikk stor oppmerksomhet for sin bryllupskjole, da kronprinsesse Marta Louise giftet seg i 2002. Etter det har hun hatt stor suksess med sitt eget firma Norwegian Twist.

Cecilie Melli har hatt stor suksess med sine designerkjoler, men også for sine fantastiske smykker. Hun har samme bakgrunn som Fam Irvoll, som begge har vært studenter ved Esmod, som er verdens eldste designerskole. Der har også Mette Møller vært elev, som også har sin egen butikk på Grünerløkka i Oslo.

Gunnhild Nygaard har hatt stor suksess i Paris, hvor hun blant annet har jobbet for Christian Dior. Norske kvinner har altså hatt stor suksess, men har på langt nær gitt seg. Suksessen bare fortsetter, og før Oslo Runway i august i Oslo, vil mange rette øynene mot norske fremadstormende kvinnelige designere.