18 AprModellfotografering

model

Portrettbilder er som regel veldig enkle, men det er ikke dermed sagt at det er enkelt å ta portrettbilder. Det er imidlertid noen triks som kan hjelpe deg med å få gode bilder. Som fotograf kan det være lurt å se på personen som skal være i portrettet, og finne ut hvordan man best kan fremheve de gode sidene av personen. Hvordan ligger håret? Går smilet ut mer på den ene siden? På hvilken side av ansiktet er huden finest? Og så videre.

Hos en kraftig person med dobbelthake kan haken løftes litt, og har man briller kan ansiktet vendes litt til siden. Lys og vinkler kan også brukes for å få et fint portrett. De beste resultatene oppnås med motlys fremfor medlys og sidelys, og man bør unngå blitsen hvis det er mulig. Det beste er profesjonelt utstyr og naturlig lys. På den måten er det lettere å gjengi den riktige hudtonen og ansiktsuttrykk. Ønsker man å se slankere ut, kan man sitte litt skrått og ha bena i kryss.

Dersom armene skal være med i bildet, er det viktig at de er avslappede. For å få personen til å føle seg mest mulig komfortabel, kan det være en idé å ha på litt musikk. Og hvis det personen skal smile, kan man forsøke å få hun eller han til å le for å få et mest mulig naturlig smil. Et annet tips er å ta mange bilder. Når man har endt opp med et fint portrett, så er det forskjellige ting man kan gjøre med det. Avhengig av hva slags portrett som er tatt, så kan man sette bildet inn i fotoramme eller et album, gi det i gave til noen, eller bruke bilde på en eventuell CV eller søknad.