05 NovMote for menn – kleskoder

male_fashion_212520589

Mange lever nok fremdeles i den villfarelse at mannlige moter er enkle å følge med på og å vise at man følger enn kvinnelige. Dette er nok ikke tilfellet i det hele tatt, men det må nok sies at presset på å følge dem muligens er større hos kvinner, særlig i den unge delen av befolkningen. Men hva må en mann gjøre for å følge motene?

Det er viktig å understreke at man kan følge motene på en litt diskre måte, det vil si at man viser at man følger med i tiden uten at man fremstår som krampaktig eller påtatt moteriktig. Noen enkle grep, som å velge moderne varianter av slips kan faktisk ta deg en veldig lang vei. Det samme gjelder tilbehør som hodeplagg, bager og lignende småting. Ved å bruke slikt på en stilfull måte fremstår man som en mann som følger med i tiden.

Like viktig som å ha tidsriktige klær er det å ha klær som er situasjonsriktige. Dette betyr at man kler seg etter den situasjonen man befinner seg i. For å sette det på spissen så fremstår du ikke akkurat som en motebevisst mann om du har på deg siste skrik innen dresser på en stekvarm strand ved Middelhavet, og det å gå kledd i fint hvitt lintøy i Kirkenes er ikke helt det samme som å gjøre det på Cuba.

Det gjelder også å vite hvem man skal stole på når det gjelder moterapporter. Mange påberoper seg å vite hva de snakker om, men svært få av dem har noen grunn til akkurat dette. Et ganske ekstremt eksempel på motespalter man ikke skal lytte til er de nordkoreanske. I deres medier ble det påstått at tidligere president Kim Jong Il var et internasjonalt moteikon. Hans foretrukne klesstil var grå grilldress og runde briller.