03 JunOslo Runway erstatter Oslo Fashion Week

Det er ikke lenge til årets store moteshow i hovedstaden. Årets store happening blant moteekspertene vil i år få en litt annerledes vri, med nytt navn og i en ny drakt. I august er det klart for Oslo Runway.

Oslo Fashion Week ble dessverre lagt ned i fjor, men den fantastiske moteuken i hovedstaden gjenoppstår i ny form gjennom Oslo Runway. Alt det siste og det beste innen norsk mote vil fortsatt bli vist frem, men i år vil altså fokuset være rettet spesielt mot etablerte norske designere, og ikke så mye mot resten av Europa. Her vil altså designere som har holdt på en stund få mulighet til å vise frem sine siste kolleksjoner til spente innkjøpere og en kresen motepresse.

I motemiljøet har det lenge blitt diskutert at de unge lovende designerne her i Norge ikke har fått nok fokus, men dette har nå flere initiativtakere tatt tak i. En av dem er kjente Ditte Kristensen, som er prosjektleder for årets Oslo Runway.

Allerede i mars fikk vi en smakebit i det såkalte Pre Oslo Runway, men 11. august åpner altså årets moteuke i Oslo. Åpningsseremonien vil avholdes i Kulturkirken Jakob, sentralt midt i sentrum.

Mote